szerző:
hvg.hu

Ezúttal Nagy Erzsébetet, a PDSZ pécsi ügyvivőjét bazári majmozta le a botrányairól híres pécsi politikus, Fodor Ibolya.

"Máshogy nem kerülsz képernyőre, kis haver, mert annyira tehetségtelen kis majom vagy, hogy ez telik ki tőled" – mondta Fodor Ibolya az RTL Híradó munkatársának tavaly januárban. A riporter egyébként azért kereste fel, hogy egy facebookos fenyegetőzésről megkérdezze, a volt fideszes képviselő ugyanis egy kommentelőt fenyegetett magánüzenetben.

©

A 2014 őszén frissen a pécsi közgyűlésbe került politikus akkor lett híres országszerte, amikor a 2014. őszi kormányellenes tüntetéssorozat közepette hazaárulónak nevezte a netadó, illetve a kormány politikája ellen tüntetőket egy Facebook-bejegyzésben. Azóta sokszor került a hírekbe Fodor, a botrányt botrányra halmozó pécsi önkormányzati képviselőt például adócsalással is vádolják.

A Pécsi STOP most újabb hírrel jelentkezik: a pécsi közgyűléstől eddig egy délután kivételével távol maradt képviselő most a tanárok ellenállása kapcsán "bazári majmozott" egy nagyot, a beszólás célpontja feltehetően Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője volt. Facebook-oldalán megosztott egy cikket a tanárok mostani nyílt levele miatt kialakult helyzetről a következő kommenttel: "Csak remélni merem, hogy tényleg tárgyalnak a tanulók terheinek csökkentéséről, mert szerintem az lenne az elsődleges! Stresszes, frusztrált felnőttekké válnak ellenkező esetben! Más: azt szintén csak remélni merem, hogy tárgyalópartnerekkel tárgyalnak, és nem kóros tüntető, és gyűlöletkeltő társaikkal. Gondolok itt egy-két pécsi PDSZ-es DK fan-ra!"

Csak remélni merem, hogy tényleg tárgyalnak a tanulók terheinek csökkentéséről, mert szerintem az lenne az elsődleges!!...

Posted by Ibolya Fodor on Saturday, 23 January 2016

A poszt alatt valaki odakommentelte: "Szeretett Erzsike majd jelentkezik", Fodor Ibolya pedig válaszolt: "Erre céloztam! Ne bazári majmokkal üljünk le tárgyalni, hanem tárgyalni képes, a gyerekek érdekeit szem előtt tartó 'PEDAGÓGUSOKKAL'!".

©

A lap megkereste Nagy Erzsébetet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivőjét, aki így reagált: "Ezek szerint Fodor Ibolya képviselő asszony, aki mellesleg képviselőként a közgyűlésben alig fordul elő, csak a tanulói terheket tartja problémásnak, a pedagógusokét, az iskolák fenntartásával és működtetésével kapcsolatban felmerült gondokat nem. Ezzel szemben sikerült megint egy jóízűt odamondogatni a közösségi oldalon. Nem tudok olyan PDSZ-esről, aki 'DK-fan' és egyben gyűlöletkeltő. A pártszimpátia magánügy, és tartok tőle, hogy még önkormányzati képviselőnek sem dolga ilyen témában pécsi lakosokról adatokat gyűjteni, viszont a gyűlöletkeltés vádja problémásabb, ugyanis az köznyugalom elleni bűncselekmény (közösség elleni uszítás) és mint ilyen, büntetendő. Nem tudok arról, hogy bármely szakszervezeti tagunk ilyen bűncselekményt követett volna el, de ha ilyen esetet Fodor Ibolya ismer, akkor kérem, ezt fejtse ki bővebben! Ha nincs ilyen, akkor viszont véleményem szerint ő követett jogsértést a PDSZ-szel szemben.

Személy szerint engem egyébként számos alkalommal gyalázott nyilvánosan, nem idegen tőle ez a műfaj. De ha visszakanyarodunk friss megnyilatkozásaihoz, csak remélni tudom, hogy neki és a hozzá hasonló pártkatonáknak nem lesz közük a tárgyalásokhoz. Kissé riasztó a többes szám első személy, amit használt bejegyzése alatti kommentjében. Bevallom, mi sem szeretnénk egy olyan delegációval tárgyalni, amelyben Fodor Ibolya vagy más olyan személy ül, aki az övével ellentétes véleményét vállaló pedagógusokat és a szakszervezeti tisztségviselőket lebazárimajmozza." – kommentált Nagy Erzsébet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!