szerző:
hvg.hu

Kósa Lajos némi szántófölddel gyarapodott, viszont megtakarításai csökkentek.

A Fidesz frakcióvezetőjének mostani vagyonnyilatkozatában a legjelentősebb változás, hogy örökölt egy 2,5 hektáros szántót Szamosszegen.

Bár forintban lévő megtakarítása 50 ezer forinttal gyarapodott, devizatartalékai 900 ezer forintról 750 ezerre apadtak. A volt debreceni polgármester banki hitelállományát 1,5 millió forinttal csökkentette, míg magánszemély felé lévő tartozásából 1 milliót törlesztett az előző nyilatkozatához képest.

©

A volt debreceni polgármesternek vagyonnyilatkozata szerint Debrecenben és Budakeszin vannak ingatlanai. Az előbbi egy 300 négyzetméteres családi ház, amelynek felét tulajdonolja. A házhoz tartozó telek 1083 négyzetméter. Budakeszin 3565 négyzetméteres telek ötödét tulajdonolja Kósa, amelyen található egy 28 négyzetméteres hétvégi ház, és tartozik hozzá 231 négyzetméter kivett és 147 négyzetméter szolgalmi út.

A nyilatkozatban továbbra sem szerepel a felesége nevén lévő 100 millió forint értékű lakás.

Kósának 1,2 millió forintos havi javadalmazásán kívül nem volt más bevétele.

Továbbra is egy tartós bérletű Mercedes Vianóval jár. Van egy motorcsónakja, viszont az egyik motorját eladhatta, mert a mostani nyilatkozatában már csak egy BMW G650-es szerepel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!