szerző:
hvg.hu

A dunaújvárosi Petőfi Sándor utcába vonultak ki a rendőrök egy gyilkossági nyomozás miatt szerda este. Egy két éve eltűnt férfi megölésével gyanúsíthatják Gál Roland önkormányzati képviselőt és társát. Gál azonos a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának egykori elnökével is, pénteken felfüggesztették fideszes párttagságát.

A szerdai napon elindultak a találgatások Dunaújvárosban, hogy miért vonult fel nagy erőkkel a rendőrség egy családi házhoz. A Castellum.do első értesülései szerint már az furcsaságot jelentett, hogy nem a területileg illetékes Fejér megyei Rendőrfőkapitányság, hanem a Tolna megyei rendőrök vették magukhoz az ügyet. Ekkor már megfogalmazódtak sejtések, hogy egy helyi önkormányzati képviselőt tartóztatott le a rendőrség.

©

A helyi portál értesülését erősítette meg egy névtelenséget kérő képviselő az Indexnek, miszerint a letartóztatott férfi egy fideszes képviselő. A tolnai rendőrök nyomozására is fény derült, egy dunaföldvári eltűnt férfi kapcsán rendeletek nyomozást 2016. január 5-én, emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség kiadta monogramokat, G.R. és Sz. J. a két letartóztatott férfi, előbbiről bebizonyosodott, hogy Gál Rolandról van szó.

Az eltűnt, illetve megölt férfi személyéről is tudomása van a Castellum.do-nak, aki egy "Dunaújvároshoz ezer szálon kötődő" vállalkozó, Molnár Antal lehet – az Index is hasonlóképp értesült.

Gál Roland azonos a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának 2010–2014 közötti elnökével, valamint a helyi Fidelitas egykori vezetőjével. Pénteken Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető Lillafüreden bejelentette, hogy felfüggesztették Gál Roland párttagságát. Amennyiben a bíróság elítéli őt, úgy ezt véglegesítik, ez a mechanizmus a Fideszben, "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá" - mondta Kósa.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!