szerző:
hvg.hu

Ismét nem tudta elsőként leadni népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzárról az MSZP, ugyanis a keddi tolongásban megelőzte Nyakó Istvánt a "kopasz férfiak" és egy titokzatos idős hölgy alkotta koalíció.

Megelőzték Nyakó Istvánt azt követően, hogy a Kúria nyilvánosságra hozta döntését a vasárnapi boltzárról korábban beadott népszavazási kezdeményezésekről. A Nemzeti Választási Irodánál tartózkodó kollégánk szerint egyelőre vitatott, hogy ki adhatta le elsőként a népszavazási kezdeményezését, de az bizonyos, hogy egy idős hölgy és az őt kísérő kigyúrt, fekete ruhás férfiak csoportja a tolongásban megszerezték az első beadványt.

©

Az elsőként Simonné Gercsényi Gabriella által beadott kezdeményezést nem engedélyezte végül a Kúria, így kiélezett hangulatú verseny indult azért kedd reggel, hogy ki adhatja be elsőként az új népszavazási kérdést. Kora reggel már tolongás alakult ki, az MSZP részéről Lukács Zoltán és Nyakó István jelent meg, akik kopasz, fekete ruhás férfiakat találtak az ajtóban. Később egy idős hölgy is megjelent, akit a férfiak oltalmazóan körbe álltak, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint őt kísérték a férfiak.