szerző:
hvg.hu

A biztonsági kamera rögzítette, ahogy szerda reggel egy ismeretlen férfi fegyverrel kirabolta az Oktogonon lévő Citibank-fiókot.

Mint azt korábban megírtuk, szerdán délelőtt komoly rendőri erők vonultak az Oktogonon lévő Citibankhoz, amelyet reggel 10 óra előtt kirabolt egy férfi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrség honlapján az olvasható, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen férfi reggel 9 óra 40 perc körül bement a bankfiókba, majd az egyik alkalmazottat megfenyegette egy fegyverrel, vagy annak utánzatával és felszólította a bevétel átadására. Az alkalmazott ennek eleget tett, a férfi a pénzzel elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki.  

A bankrablásról videó is készült, ezen jól látszik, ahogy a sapkás, szürke kabátos férfi a pulhoz sétál, a pultra teszi a fegyverét, majd egy nejlonzacskót dob be a banki ügyintézőnek, végül a teli zacskóval elsétál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a rendőrség honlapján lévő képeken látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06 (80) 555-111-es "Telefontanú" zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!