szerző:
hvg.hu

Herceghalom több fideszes képviselője is lemondatta volna Erdősi László polgármestert a csütörtöki közgyűlésen, miután nem adott magyarázatot arra, hogy felesége az őt kísérő kopaszokkal botrányt okozott a Nemzeti Választási Irodánál. Felvetődött, hogy feloszlatja magát a képviselő testület, de első körben nem ment át a testületen.

Napok óta nem tudják elérni a város képviselői a herceghalmi polgármestert a Nemzeti Választási Irodánál kialakult botrány óta, ahol felesége több kopasz, kigyúrt férfi hathatós közbenjárásával megelőzte népszavazási kezdeményezésével az MSZP-s Nyakó Istvánt, aki szintén a vasárnapi boltzárról kívánt beadvánnyal élni. A polgármester nem jelent meg azokon a bizottsági egyeztetéseken sem, ahol tanácskozási jogköre volt, a titkárság úgy válaszolt az egyik képviselőnek, hogy Erdősi Lászlónak "dolga van".

©

Nagy sajtóérdeklődés mellett ült össze csütörtökön a herceghalmi közgyűlés, ahol végül megjelent Erdősi László is. A képviselők a napirendre tűzték a testület feloszlatását is, elfogadása esetén ugyanis új választásokat kellene kiírni, de szándékuk szerint el kívánták érni Erdősi László lemondását.

A kérdést többször nekiszegezték a polgármesternek, akinek védelmében többször felszólalt Makay István alpolgármester is. Makay szerint felesleges firtatni, hogy valaki felesége hova megy és ott mit csinál. Erdősi megismételte, amit korábban is nyilatkozott, hogy szerinte felesége nemes ügyet szolgált.  Erdősi azonban semmilyen körülmények között nem volt hajlandó lemondani tisztségéről, az ATV tudósítása szerint mikor egyenesen felszólították erre, szinte kiabálva válaszolt, hogy "Nem".

©

A Fidesz is két táborra szakadt, Szendrei Bence képviselő azonban beállt abba, hogy tárgyalják a testület feloszlatását. Csizmadia Zsuzsanna indult a Fidesz színeiben a polgármesteri székért 2014-ben az akkor már független Erdősivel szemben, ő is a lemondatás mellé állt, hozzátéve, hogy a botrányon túl szerinte Erdősi egyszerűen nem jó polgármester.

Ezt követően szavaztak a testület feloszlatásáról, azonban 4:3 arányban a végül nem oszlatta fel magát a képviselő testület.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!