szerző:
MTI / hvg.hu

A Fidesz alelnöke miután visszatért külföldi útjáról, elítélte a Nemzeti Választási Irodánál történteket, szinte ugyanazt mondta, mint Lázár János miniszter.

Kubatov Gábor méltatlannak tartja a múlt héten a Nemzeti Választási Irodánál történteket, és parlamenti képviselőként támogat minden olyan törvénymódosítást, amellyel elkerülhetők az ahhoz hasonló helyzetek – írja az MTI, akik telefonon érték utol Kubatov Gábort a müncheni reptéren, aki az Egyesült Államokból tért vissza.

A Fradi elnöke az Egyesült Államokban tartózkodva értesült a történtekről. "A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott" – mondta a politikus. "Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az ide vonatkozó jogszabályokat" – tette hozzá. "Parlamenti képviselőként minden olyan törvénymódosítást támogatni fogok, ami ahhoz szükséges, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülhetőek legyenek a jövőben" – közölte az MTI-vel Kubatov Gábor.

Kubatov nem tért ki a Fradi Security és az NVI-nél megjelent kigyúrt férfiak kapcsolatára, akik Erdősi Lászlónét "kísérték".

Korábban Orbán Viktor is úgy fogalmazott, hogy felül kell vizsgálni az NVB szabályzatát, hogy elkerülhetők legyenek az ilyen esetek, hozzá csatlakozott Lázár János miniszter is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!