szerző:
MTI / hvg.hu

A Fidesz alelnöke miután visszatért külföldi útjáról, elítélte a Nemzeti Választási Irodánál történteket, szinte ugyanazt mondta, mint Lázár János miniszter.

Kubatov Gábor méltatlannak tartja a múlt héten a Nemzeti Választási Irodánál történteket, és parlamenti képviselőként támogat minden olyan törvénymódosítást, amellyel elkerülhetők az ahhoz hasonló helyzetek – írja az MTI, akik telefonon érték utol Kubatov Gábort a müncheni reptéren, aki az Egyesült Államokból tért vissza.

A Fradi elnöke az Egyesült Államokban tartózkodva értesült a történtekről. "A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott" – mondta a politikus. "Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az ide vonatkozó jogszabályokat" – tette hozzá. "Parlamenti képviselőként minden olyan törvénymódosítást támogatni fogok, ami ahhoz szükséges, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülhetőek legyenek a jövőben" – közölte az MTI-vel Kubatov Gábor.

Kubatov nem tért ki a Fradi Security és az NVI-nél megjelent kigyúrt férfiak kapcsolatára, akik Erdősi Lászlónét "kísérték".

Korábban Orbán Viktor is úgy fogalmazott, hogy felül kell vizsgálni az NVB szabályzatát, hogy elkerülhetők legyenek az ilyen esetek, hozzá csatlakozott Lázár János miniszter is.