szerző:
hvg.hu

Az esztergomi gyerekotthonban lakók korábban keményen belekóstoltak a drog, alkohol, prostitúció világába. Megrázó történeteiket most ők maguk állítják színpadra.

A gyermekprostitúció által leginkább veszélyeztetettek részvételével készülő figyelemfelhívó előadást Schermann Márta rendezi. Az esztergomi gyerekotthon korábban drog- és alkoholproblémákkal küzdő lakóival egy éve foglalkozó szakember olyan darabot állít színpadra, amelyben valós történeteket mesélnek el arról, hogyan hálózzák be és ejtik túszul a fiatal lányokat későbbi futtatóik.

Az otthon lakói nem hazulról, hanem gyámság alól kerülnek át a speciális intézménybe.

Az alkotók reményei szerint a Norvég Cilvil Alap támogatásával megvalósuló Befonó projekt csak az első lépés, hogy a főként állami gondozásban, vagy tragikus családi körülmények között élő lányokra leselkedő veszélyeket a szélesebb nyilvánossággal is megismertessék.

Az Árvaálom című előadás március 17-én és 18-án látható a Trafóban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!