szerző:
hvg.hu

A Tanítanék Mozgalom bejelentette, a március 30-ra meghirdetett egyórás polgári engedetlenségi mozgalom reggel 8-9 óráig lesz.

Ha a határidő lejártáig nem érkezik érdemi válasz a kormánytól, akkor a Tanítanék Mozgalom március 30-án, egészen pontosan reggel 8 és 9 óra közötti időre hirdeti meg a polgári engedetlenségi akciót, ahogy arról a hvg.hu korábban beszámolt.

A Tanítanék március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy válaszoljon: elfogadja-e azt a 12 pontot, amelyet a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki, és hajlandó-e haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ülni a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola.

A mozgalom közleményben hívja fel a figyelmet, hogy a határidő holnap lejár.

„A logikus lépés az lenne, hogy ezután sztrájkba lépünk. Csakhogy ma Magyarországon a sztrájktörvény anomáliái miatt ez lehetetlen. Ezért amennyiben a kormány holnapig nem reagál, akkor a Tanítanék Mozgalom az ország összes iskoláját arra hívja, hogy együtt, közösen, polgári engedetlenséggel fejezzük ki: nem vagyunk elégedettek az oktatási rendszerrel és azonnali változásokat követelünk.”

Emellett a Tanítanék nevében az aláírók - Törley Katalin, Pilz Olivér, Pukli István - arra kérik az állam velük egyetértő, velük szolidáris állampolgárait, hogy a saját eszközeikkel fejezzék ki támogatásukat.

Bővebben a tanálázadásról itt olvashatnak.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!