szerző:
MTI / hvg.hu

A Fővárosi Közgyűlés döntése nyomán a XIII. kerületnek lesz egy új, ötödik városrésze Újlipótváros, Angyalföld, Vizafogó és a Népsziget mellett, ez pedig a Göncz Árpád városközpont nevet veszi majd fel.

Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Korábban a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén egy új városrész jöjjön létre, amely a Göncz Árpád városközpont nevet vegye fel.

A javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferencnek a Hegyalja út átnevezésével állítsanak emléket

Az így már csak a Göncz Árpád városközpontról szóló javaslatot 25 igen szavazattal, 1 ellenében támogatta a Fővárosi Közgyűlés. 

©

A XIII. kerületi helyi lap, a Hírnök korábban azt írta, a Róbert Károly körút-Esztergomi út-Árboc utca-Váci út-Petneházy utca-Teve utca által határolt területet neveznék át. Ez azt is jelentené, hogy az Árpád híd metrómegállót is átneveznék "Göncz Árpád városközpontra", illetve több megállóhelyet és utcatáblát is át kellene írni, de a helyi lakosok lakcíme nem változna.

Göncz Árpád volt köztársasági elnök tavaly október 6-án hunyt el.

Nem sokkal halála után már felmerült, hogy vagy a Nyugati teret nevezzék át Göncz Árpád térnek, vagy más reprezentatív közterületet nevezzenek el róla.

Budaörsön is elneveztek már egy utcát Göncz Árpádról, ez közvetlenül a Bibó István térre vezet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!