szerző:
hvg.hu

Alföldi Róbert a Facebookon fakadt ki a migránsellenes szervezetbe tömörülő romák miatt, pedig más roma vezetők szerinte példamutatóan viselkedtek, amikor nem hagyták provokálni magukat a migránsok betelepítése miatt elmaradó segélyekkel.

Kövér László jászberényi fórumán a helyi polgármester a cigányokat ijesztgette azzal, hogy a migránsok miatt nem kapnak majd segélyt. Roma polgármesterek erre úgy reagáltak, hogy jobban féltik a romákat „a képzetlen, pártok által bérencként használt roma önjelölt vezetőktől és a kormányzati propagandától, mint a migránsok áradatától”.

A Magyar Idők pénteken írt arról, hogy civil szervezetbe tömörülve, egységesen lépnének fel a migrációval szemben az európai romák, de az egyesület nyitott lesz arra is, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljon a szervezetbe.

Alföldi Róbert színművész, rendező szombaton mindkét hírről leírta a véleményét szombaton, a Facebookon.

Olvasom, hogy a roma magyar emberek nem dőltek be az aljas provokációnak, hogy megpróbálták kijátszani a „migránskártyát” ellenük”. „Büszke voltam a roma magyar polgármesterek okosságára, emberségére és felnőttségére. Példamutató volt ... nekünk, nem roma magyar polgároknak – fogalmazott.

„Ma meg olvasom, hogy migránsellenes szövetséget hoztak létre a romák. Illetve persze, hogy nem az egész roma magyar lakosság, hanem ... nem is tudom, kik... Csak a fenébe, ott van az a bizonyos narancssárga... meg a Magyar Idők... Komolyan tényleg mindenki megtébolyodott? Ülök és bámulok magam elé... Hahó, Emberek!!!!!!!” – írta Alföldi Róbert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!