szerző:
hvg.hu

Villamossal ütközött szerdán Szeged gazdasági alpolgármestere, Szentgyörgyi Pál, aki a Délmagyarországnak cáfolta, hogy ivott volna vezetés előtt. Az önkormányzati autóban és a villamosban is keletkezett kár. Rendőrt nem hívtak, mert senki sem sérült meg. Az alpolgármester elismerte felelősségét.

Szentgyörgyi Pál
©

A karambol múlt szerdán délelőtt volt. Az alpolgármester egy társaság közgyűlésére ment, önkormányzati autót vezetett. A Boldogasszony sugárútról akart balra a Liliom utcára kanyarodni a villamospályán át, parkolóhelyet keresett, de összeütközött az érkező szerelvénnyel.

A politikus a helyszínen kitöltött baleseti kárbejelentőben elismerte a felelősségét, mint mondta: tudja, hogy mindig a villamosnak van elsőbbsége.

A lap szerint a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) helyszínelői és Szentgyörgyi Pál sem látta szükségesnek, hogy rendőrt hívjanak, mert nem történt személyi sérülés, és a villamosban is minimális kár keletkezett. Ennek ellenére a városban olyan pletyka kezdett el terjedni, hogy az alpolgármester részegen karambolozott.

Szentgyörgyi Pál elmondása szerint az önkormányzati Skoda motorházteteje és bal lámpája rongálódott meg. A biztosítótársaság kárszakértője állapítja meg a kárösszeget, a javítás költségeit a Casco biztosítás alapján a biztosítótársaság fogja döntően kifizetni, tekintettel arra, hogy az önkormányzat minimális önrésszel kötött biztosítási szerződést a gépjárműveire – magyarázta.

„Csak azért kellett volna rendőrt hívnom, mert politikus vagyok?” – jegyezte meg a pletykákkal kapcsolatban.

Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezetője azt nyilatkozta: pár tízezer forintos kár keletkezett a villamos fényezésében, amit jelentettek a biztosítónak. A festékhibát még nem javították ki a Tatrán, ami azóta is forgalomban van.

A helyi Fidesz állítja: a városvezetés próbálta eltussolni a történteket, ezért a baleset részletes kivizsgálását kérik az önkormányzattól és az SZKT-tól.