szerző:
hvg.hu

A kormánysajtó lassan ébredt fel a Momentum bejelentését követő sokkból. Pénteki első reakcióik azt jelzik, az eddig visszafogott vadak ismét támadásba lendülnek.

A Pesti Srácok úgy tudja: minden eddiginél komolyabb pártfogója akadt Fekete-Győr Andrásék mozgalmának. Ezt abból szűrik le, hogy információik szerint a Momentum Mozgalom vezetői meghívást kaptak a Magyar Nemzet Szalonba. "Ezek a zárt körű találkozók az A38 hajón folynak és céljuk – az avatottak szerint –, hogy kialakítsák az ellenzék fő mecénásává lett Simicska Lajos körüli politikai erőteret" – írja a Simicska ügyeibe korábban igazán avatott jobboldali sajtó új portálja.

A bedobott Simicska-kapcsolat talán a kormánypárti sajtó új offenzíváját jelzi a Momentum ellen. Korábban a Fidesz és holdudvara visszafogta magát, mivel a népszavazási aláírásgyűjtés kezdetére időzített támadások kontraproduktívnak bizonyultak. Kormányoldalon azt remélték, a teljes hallgatással majd érdektelenségbe fullad a népszavazási kezdeményezés. Most viszont egy párttá alakuló formáció ellen élesíthetik a fegyvereket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!