szerző:
hvg.hu

Mire fel a nagy tömegelégedetlenség? A kormány(hű sajtó) megcáfolhatatlan érvei: Soros és még több Soros.

Úgy viselkedik a kormányhű napilap, mintha valóban elhinné, hogy háttérhatalmak munkálnak a vasárnapi tömegmegmozdulás (és egyáltalán, minden kormánykritikus akció) mögött. Hétfői vezető anyagunkban azt írtuk, Orbán Viktor a Békemenetből kiindulva el sem tudja képzelni, hogy ekkora tömeg (vasárnap 80 ezren mozdultak meg a CEU-ért) magától mozduljon, ezért még keményebben bele fog állni a Soros elleni kampányba és a CEU ledarálásába.

A Magyar Idők már hallott erről, hétfői számuk legalábbis nem habozott az olvasók tudtára adni, ki áll tulajdonképpen minden mögött. A 2-3. oldalon csak a két publicisztikából maradt ki valahogy Soros György neve.

Kattintásra megnő a kép
©

1. Az első cikkben Németh Szilárd Fidesz-alelnököt idézték, aki szerint a tüntetést Soros "által pénzelt és irányított ügynökszervezetek gründolták".

2. A könyvbemutató cikkben a termelési riportba illő kép a legjobb: a "Pestisracok.hu vezetői" érdeklődve forgatják Andreas von Réti George Soros című alkotását. A Soros a felborult egyensúlyt szereti cím is önmagáért beszél.

3. A 2. oldal harmadik cikke sem maradt Soros nélkül: az LMP civiltörvénnyel kapcsolatos kezedményezéséről beszámolva mintegy mellékesen megemlítik, hogy "a Soros György érdekeltségébe tartozó Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) is a törvényjavaslat visszavonását kéri".

4. De még nem világosodtunk meg eléggé, ezért van a 3. oldal, amely segít megtalálni az utat: Műbalhé a CEU-ügy, és kész. Tóth Gy. László politológus megállapítása szerint "erősen átpolitizált ügyről van szó", illetve

azok a hazai és nemzetközi erők, amelyek az emberi jogi fundamentalizmust, a másság kultuszát és minden egyebet – ami a nyitott társadalommal, Soros György rögeszméjével összefügg – képviselnek, úgy gondolják, hogy valami rendkívüli méltánytalanság éri őket.

5. A KDNP-s Hollik István mint fő migránsügyi szakértő mutat rá: Soros György emberei "a vonal mindkét végén ott vannak a migránsbizniszben", nemcsak segítik az illegális bevándorlást, de AKÁR tízmilliárdokat is kereshetnek rajta. Hogyan? Hát a világ-összeesküvő strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága segítségével, amelyet nyilván nem a jog, hanem Soros bütykös kezei irányítanak, amikor megvert és jogalap nélkül fogva tartott menedékérők ügyében döntést hoz.

6. Keretes írás ugyan, de külön téma: támadják a konzultációt! A "Soros György által támogatott 444.hu" írt arról, hogy orosz keresőgépezet kódját rejti a nemzeti konzultációs oldal. "A támadások elkerülése érdekében a kormány arra kérte a fejlesztőket, ezt a technikai funkciót kapcsolják ki."

Pilhál György és Orbán János Dénes a véleményműfajban alkotott a lapba, az ő írásaikból ma kimaradt Soros György. Talán mert a Soros jelentette fenyegetés a tények (az alternatív tények) világába tartozik.

Ez tehát a napilap hétfői számának 2-3. oldala. Azért a címlapon is képbe helyezik az érdeklődöket, mi is történt pontosan vasárnap Budapesten:

©

Pedig ha itt gépezet van, és beindult, az nem Soros Györgyé. Ennek a gépezetnek a Magyar Idők fontos alkatrésze.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!