szerző:
hvg.hu

Kovács Béla Brüsszelben készült fotókat posztolt.

Kedden a kormánypárti Magyar Idők arról írt, hogy a jobbikos EP-képviselő Kovács Béla a hivatalosan Grúziához tartozó, de szakadár oroszbarát Abházia fővárosában, Szuhumiban van gyógykezelésen, ezért nem fogják tudni kihallgatni az ellene költségvetési csalás miatt indult ügyben.

Kovács azonban a Facebook-oldalán fotókat tett közzé, amelyeken Brüsszelben egy európai parlamenti épület előtt látható, kezében a német Bild keddi számával.

Kovács azt írta a fotókhoz: "Nem Abháziában bujkálok, hanem a munkahelyemen dolgozom, Brüsszelben."

Korábban Habony Árpád élt egy hasonló fordulattal, amikor felmerült a neve az Egyesült Államokból kitiltottak között ő Washingtonban fotózkodott egy aznapi újsággal a kezében, hogy így bizonyítsa, beengedik az USA-ba.

Kovács Béla ügyvédje a Magyar Nemzetnek egyébként azt mondta, az EP-képviselő el fog menni a gyanúsítotti kihallgatására július 19-én, legutóbb csak azért nem jelent meg, mert "vis maior jött közbe", az ügyvéd szerint Kovács ekkor beteg volt és kórházba került.

Kovács Béla maga a fotók mellett egy közleményt is kiadott, amelyben azt írta, "a Fidesz propagandasajtója megint hírt hamisított", mert bár "egészségügyi problémái miatt" nem tudott elmenni az előző ügyészségi meghallgatásra, de július 19-én feltétlenül Magyarországon lesz, és a hatóságok rendelkezésére áll. "Jelenleg az Európai Parlament orvosai látják el a gyógykezelésem" - tette hozzá.

Az Indexszel a Központi Nyomozó Főügyészség egyébként azt közölte, hogy nekik Kovács Béla ügyvédje mondta azt, hogy Kovács azért nem ment el a június 23-i kihallgatására, mert akkor Abháziában volt gyógykezelésen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!