szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Botrányosan viselkedett az LMP elnökségi tagja a Momentum táborában, örökre kitiltották minden rendezvényükről.

A szervezők beszámolója szerint egy nőt és egy férfit is zaklatott Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Momentum júliusi Nyitás Fesztiválján. Utóbbinak a sátrába mászott be, többször is. Ez az információ eljutott a hvg.hu-hoz is, de a 444 és a Magyar Nemzet is részletesen írt róla. A Momentum vezetése a zaklatásokról csak másnap értesült, az azonban már éjszaka látszott, hogy Ungár ön- és közveszélyes állapotban van, ezért már akkor kitiltották a tábor területéről, levágták a karszalagját, viszont még ott aludhatott a házában, mert nem volt olyan állapotban, hogy hazavezessen - mondta Papp Gergő, a párt sajtófőnöke a hvg.hu-nak. Amikor reggel kiderült, zaklatta is a résztvevőket, 15 percet kapott a terület elhagyására. Papp elmondása szerint Ungár nem emlékezett semmire, és nagyon csodálkozott, mikor szembesítették az éjjeli magatartásával.

Az eset után örökre kitiltották az összes momentumos rendezvényről. A levelet, amit Ungár kapott, a Magyar Nemzet hozta, az indoklásban a többi között szerepel, hogy "részt vettél a Momentum által szervezett Nyitás Fesztiválon, ahol sajnos többen panaszkodtak a magatartásodra, többen jelezték, hogy akaratuk ellenére meg nem engedhető módon kommunikáltál a fesztivál más résztvevőivel, zaklattad őket, összetűzésbe kerültél a rendezvény biztonsági személyzetével, és beléptél mások privát helyiségébe. A rendelkezésre álló információk alapján mindezzel megsértetted a rendezvény házirendjét, viselkedésed ellentétes a szervezetünk által vallott értékekkel is.”

Papp Gergő azt mondta, az érintetteknek pszichológusi segítséget ajánlottak fel - a nő elmondása szerint nagyon rosszul élte meg a "rövid, de durva" zaklatást -, rendőrségi ügy viszont nem lesz belőle, mert sem a nő, sem a férfi nem tesz feljelentést. Az áldozatok miatt nem beszéltek erről korábban, viszont tudtak róla, hogy cikk készül az esetről, így nyilvánvaló volt, hogy nem maradnak titokban a történtek - tette hozzá.

Kerestük Ungár Pétert is, aki azt üzente, az Azonnali.hu-nak már elmondott mindent, azon túl nem akar mit mondani. Azt egyébként ő közölte elsőként, hogy kidobták a biztonsági őrök a fesztiválról, valószínűsíthetően elébe ment a készülő cikkeknek. Ott viszont csak arról beszélt, egy biztonsági őrrel volt összetűzése, de a részletekre nem emlékszik pontosan. A lapnak azt mondta, nem tudja pontosan, miért dobták ki a buliból, holott a Momentum erről levélben tájékoztatta. Ungár azt is mondta még, hogy más bulikon sokkal részegebb volt, és abból nem volt probléma.