szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Botrányosan viselkedett az LMP elnökségi tagja a Momentum táborában, örökre kitiltották minden rendezvényükről.

A szervezők beszámolója szerint egy nőt és egy férfit is zaklatott Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Momentum júliusi Nyitás Fesztiválján. Utóbbinak a sátrába mászott be, többször is. Ez az információ eljutott a hvg.hu-hoz is, de a 444 és a Magyar Nemzet is részletesen írt róla. A Momentum vezetése a zaklatásokról csak másnap értesült, az azonban már éjszaka látszott, hogy Ungár ön- és közveszélyes állapotban van, ezért már akkor kitiltották a tábor területéről, levágták a karszalagját, viszont még ott aludhatott a házában, mert nem volt olyan állapotban, hogy hazavezessen - mondta Papp Gergő, a párt sajtófőnöke a hvg.hu-nak. Amikor reggel kiderült, zaklatta is a résztvevőket, 15 percet kapott a terület elhagyására. Papp elmondása szerint Ungár nem emlékezett semmire, és nagyon csodálkozott, mikor szembesítették az éjjeli magatartásával.

Az eset után örökre kitiltották az összes momentumos rendezvényről. A levelet, amit Ungár kapott, a Magyar Nemzet hozta, az indoklásban a többi között szerepel, hogy "részt vettél a Momentum által szervezett Nyitás Fesztiválon, ahol sajnos többen panaszkodtak a magatartásodra, többen jelezték, hogy akaratuk ellenére meg nem engedhető módon kommunikáltál a fesztivál más résztvevőivel, zaklattad őket, összetűzésbe kerültél a rendezvény biztonsági személyzetével, és beléptél mások privát helyiségébe. A rendelkezésre álló információk alapján mindezzel megsértetted a rendezvény házirendjét, viselkedésed ellentétes a szervezetünk által vallott értékekkel is.”

Papp Gergő azt mondta, az érintetteknek pszichológusi segítséget ajánlottak fel - a nő elmondása szerint nagyon rosszul élte meg a "rövid, de durva" zaklatást -, rendőrségi ügy viszont nem lesz belőle, mert sem a nő, sem a férfi nem tesz feljelentést. Az áldozatok miatt nem beszéltek erről korábban, viszont tudtak róla, hogy cikk készül az esetről, így nyilvánvaló volt, hogy nem maradnak titokban a történtek - tette hozzá.

Kerestük Ungár Pétert is, aki azt üzente, az Azonnali.hu-nak már elmondott mindent, azon túl nem akar mit mondani. Azt egyébként ő közölte elsőként, hogy kidobták a biztonsági őrök a fesztiválról, valószínűsíthetően elébe ment a készülő cikkeknek. Ott viszont csak arról beszélt, egy biztonsági őrrel volt összetűzése, de a részletekre nem emlékszik pontosan. A lapnak azt mondta, nem tudja pontosan, miért dobták ki a buliból, holott a Momentum erről levélben tájékoztatta. Ungár azt is mondta még, hogy más bulikon sokkal részegebb volt, és abból nem volt probléma.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!