szerző:
hvg.hu

Pécsre látogat Orbán Viktor kormányfő. Beszédet mond, amit meg lehet hallgatni, kérdezni viszont nem lehet.

A tanévkezdésre  Pécsre látogat Orbán Viktor. A miniszterelnök az idén 650 éves fennállását ünneplő pécsi egyetem szeptember elsején rendezendő díszünnepségén mond majd köszöntőt. (Hazánk első egyetemét 1367. szeptember 1-jén alapították.) A látogatás felkerült a Magyar Felsőoktatás Napja díszünnepségének hivatalos programlistájára, amelyet a Kodály Központban tartanak.

Orbán Viktor ünnepi köszöntőt mond, csakúgy mint Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Udvardy György pécsi megyéspüspök. A jubileumi tanévet Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora nyitja meg.

A Szabad Pécs mindezek mellett arról értesült, hogy a sajtó nem kérdezheti majd a Pécsre látogató miniszterelnököt, kizárólag a rektort. Holott a pécsi önkormányzat meghökkentő beruházásai, a város súlyos pénzügyi gondjai, illetve a kormány gyorssegélye igen sok kérdést vetne fel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!