szerző:
hvg.hu

Kovács Zoltán: A kormány "nem feltétlenül" menne el odáig, hogy nyomozást indítson újságírók ellen.

"A magyar kormány nem támadja és soha nem is fogja támadni a médiát vagy a sajtó szabadságát. Ugyanakkor fel kell lépnünk és fel is fogunk lépni a hamis hírek terjesztése, a közvélemény félrevezetése és az ellen, hogy korlátozzák az emberek valós információkhoz való hozzáférését" – írja angol nyelvű blogbejegyzésében a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán államtitkár az About Hungary-n közölt posztjában élesen bírálja azokat a médiákat, amelyek szerinte túllépnek szerepükön és politikacsináló szerepet vindikálnak maguknak. Kovács példaként hosszan idézi Orbán Viktor tusnádfürdői beszédének részletét, amelyben a kormányfő hangsúlyozza, hogy a következő kilenc hónapban fel kell lépniük "Soros maffiahálózata és a brüsszeli bürokraták", valamint médiáik ellen, és rosszallóan állapítja meg, hogy a média szerinte eltorzította Orbán mondanivalóját, az Index például úgy értelmezte, hogy a kormány "harcolni fog" a fentiek ellen.

Kovács Zoltán felidézi, hogy az FBI nyomozást indított az orosz tulajdonú Szputnyik ellen, hogy kiderítsék, valójában a Kreml propagandalapja-e, illetve Moszkva megsértette-e a külföldi ügynökök regisztrációs törvényét (FARA), majd megállapítja: "a magyar kormány nem feltétlenül menne el odáig, mint az amerikai kormány, hogy kormányügynökséggel nyomozzon újságírók után", de az szerinte valóban aggodalomra ad okot, ha egy média politikai szereplő akar lenni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!