szerző:
hvg.hu

Balog Zoltán minisztériumától hiába kértek támogatást, önkéntes adakozók viszont maguktól segítenek: már 5 millió forint felett jár a pénzhiány miatt bezárással fenyegetett hospice ház számára felajánlott összeg.

Mióta kiderült, hogy anyagi okokból az ország egyetlen felnőtt hospice házában valószínűleg nem tudják tovább gondozni a halálos beteg embereket, megmozdultak az emberek, érkeznek a támogatások. A Magyar Hospice Alalpítvány nem is számított ilyen összefogásra, pár nap alatt több mint 5 milliót dobtak össze az önzetlen segítők.

"Elképesztő sok szeretetet és jót kaptunk Tőletek az elmúlt napokban. Szívszorító és megható az az összefogás, amivel megbecsülitek hivatásunkat és a gyógyíthatatlan betegek méltó ellátását" - tették közzé a Magyar Hospice Alapítvány közösségi oldalán péntek este. "A hírek megosztása, a barátokkal való megbeszélése, a legkisebb anyagi felajánlás is rengeteget jelent mindannyiunk számára, és minden várakozásunkat felülmúlta az, hogy eddig már több mint 5 millió forint támogatás érkezett hozzánk. Nagyon köszönjük nektek!" - számoltak be a támogatások jelenlegi állásáról.

Ahogy megírtuk, pont november 1-én derült ki, hogy heteken belül bezárhatják az ország egyetlen felnőtt hospice házát. A Magyar Hospice Alapítvány igazgatója azt mondta az RTL Híradónak, hogy elfogyott a pénzük, és hiába kértek az egészségügyi államtitkárságtól támogatást, eddig még nem kaptak. 

Az alapítvány főleg daganatos betegek életvégi ellátását végzi, eddig több mint tízezer betegnek és családjának segítettek a legnehezebb időszakban. Az alapítványt eddig főleg magánadományokból és egyszázalékos felajánlásokból tartották fenn, de egyre kevesebbet kapnak.

Akiknek nem maradt más - képünk illusztráció
©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!