szerző:
hvg.hu

Nagyon erős az Európa jövője című konferencia fellépőinek listája.

A Donald Trump amerikai elnök főstratégája, Stephen Bannon által politikai tényezővé tett alternatív jobboldal (alt-right) üstököseként feltűnő, majd egy pedofilokat támogató nyilatkozata miatt ugyanilyen hamar megbukó, brit publicista, Milo Yiannopoulos beszéde nyitja majd az Európa jövője címen meghirdetett, a magyar kormány által szervezett konferenciát.

Milo Yiannopoulos: az alt-right provokátora

A Donald Trump amerikai elnök főstratégája, Stephen Bannon által politikai tényezővé tett alternatív jobboldal (alt-right) üstököseként tűnt föl, és úgy is zuhant alá a 32 éves Milo Yiannopoulos.

A háromnapos konferencián azonban nem csak ő ad elő, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter 25-én az új globális kihívások témájában szólal fel, míg Deutsch Tamás a mesterséges intelligenciáról ismerteti az álláspontját. Beszédet mond még a brit, korábban szélsőbaloldali, ma már szélsőjobboldali Frank Füredi, a német szélsőjobboldali párt, az AfD-vel szimpatizáló, de a legtöbb kérdésben még attól is jobbra álló Junge Freiheit vezérpublicistája, Götz Kubitschek is - írja a Kettős Mérce.

A konferenciát a kormány támogatásával a Századvég Alapítvány és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatja, az esemény záróakkordja Csányi Sándor beszéde lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!