szerző:
hvg.hu

Polt Péternek az újságcikk nem elég.

December közepén írta meg a Magyar Nemzet, hogy a kötvények programja a magyarországi korrupció mércéjével mérve is durva bűnügynek számítanak, és nem állná ki egy hatósági ellenőrzés próbáját a kötvényprogramban részt vevő közvetítőcégek engedélyeztetési eljárása.

Ezt követően az MSZP-s Harangozó Tamás megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, indítanak-e eljárást a „kötvénybizniszben” részt vevő cégekről döntő bizottsági eljárások miatt. Polt válaszában kifejtette, a „nyomozás elrendelésére feljelentés, vagy az ügyésznek, illetőleg a nyomozó hatóságnak hivatali hatáskörében, valamint a nyomozó hatóság tagjának hivatali minőségében tudomására jutott adatok alapján kerülhet sor”.

Ezért a cikk alapján az ügyészség nem indított eljárást, mert a cikk nem tekinthető ilyen adatnak, ráadásul Polt szerint Harangozó kérdésében bűncselekmény gyanújára utaló konkrét adat nem is merült fel. A legfőbb ügyész szerint a „letelepedési kötvényprogrammal más szempontból összefüggő, hanyag, illetve hűtlen kezelés, költségvetési csalás, továbbá csalás miatt tett feljelentések is érkeztek az ügyészi szervekhez, de a döntően újságcikkekre alapított feljelentéseket a hatóságok elutasították”.

December 29-én Kész Zoltán független képviselő is kérdezett kötvény-ügyben, neki Dömötör Csaba azt válaszolta, a letelepedési kötvények ügye nem bevándorlási, hanem befektetési kérdés. Szerinte a program elindítására azért volt szükség, "mert a baloldali kormányzás majdnem csődbe vitte az országot, és a magyar gazdaságot finanszírozni kellett", de úgy, hogy ne legyenek megszorítások.

(parlament.hu)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!