szerző:
hvg.hu

Olaszországban és Magyarországon is volt nyomozás, de az áldozatok hozzátartozói még mindig nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

Két hónapon belül vádat emelhet az olasz ügyészség az egy éve történt veronai buszbaleset ügyében, gondatlan emberölés miatt. A Nemzeti Nyomozóiroda tömegszerencsétlenség okozása miatt indított nyomozást – közölte a Hír TV.

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit és tanárait hozta haza sítáborból az a busz, amely balesetet szenvedett az A4-es autópályán. Tizenheten haltak meg, köztük tizenegy gyerek.

A tragédia után Olaszországban és Magyarországon is nyomozást indítottak, de az áldozatok hozzátartozói még mindig nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

Egy férfi, aki 15 éves lányát veszítette el a szerencsétlenségben, a Riasztás című műsornak azt mondta: a postaládájába valaki bedobja azokat az iratokat, amelyekből kiderül, hogy eddig mire jutott a Nemzeti Nyomozóiroda. Ezekből az derül ki, hogy a busz nem volt forgalomképes, valamint egy olyan sofőr vezette, aki nem volt képes ennek a járműnek a vezetésére – tette hozzá.

Az 52 éves sofőrt alvászavarral és magas vérnyomással is kezelték. A buszon pedig egy sorral több ülés és eggyel több üzemanyagtartály volt.

A magyar rendőrség még mindig nyomoz, Olaszországban viszont már tavaly lezárták a nyomozást.

Angela Barbaglio veronai főügyész szerint a vádiratot az irodája elkészítette, és el kell juttatni az érintettekhez, azaz a bűncselekmény feltételezett elkövetőihez, akik ellen ez alapján indítható eljárás. A folyamat igen bonyolult, és jelenleg is tart – magyarázta.

Szombaton a VII. kerületben a fasori református templomban emlékeznek a halottakra. A Hősök terénél pedig letesznek egy emlékmű-alapkövet, amelyen az áldozatok nevei szerepelnek majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!