szerző:
hvg.hu

Andy Vajna csatornájának reggeli műsora helyenként olyan, mintha színészek tartanának felolvasópróbát, de már maguk is unnák. Kedd reggel a mikrofonállvány-színvonalon kérdező műsorvezető és a Fidesz frakcióvezetője együtt próbált érdekes beszélgetést imitálni, kevés sikerrel, pedig érezhetően a Jobbik–LMP-mantra volt kiadva leckének, grátisz migránsozással.

Az LMP hétfői „csicskapártos” megjegyzése, Vona, migránsozás – világosan látszott, milyen sorvezető van kiadva mára a Tv2 Mokka című műsorának kanapéján első interjúalanyként felvonultatott Gulyás Gergelynek a műsorvezető Istenes László alákérdezésével. A fideszes politikus viszont még vagy nem ébredt fel teljesen, vagy kissé már unja a mantrát, mert meglehetősen laposra sikerült a beszélgetés.

Miután a Fidesznél élesebben irányváltásokra kevés párt képes, hitelesen elmagyarázta Gulyás, hogy az LMP és a Jobbik „minden korábbi elvét hajlandó feladni”. Elég megnézni a korábbi nyilatkozataikat, látszik, hogy mindent megtesznek, hogy a kormány ellen összefogjanak, mert a „hatalomvágyuk erősebb”. Vona Gábor már nyíltan hirdeti, hogy az LMP-vel és a Momentummal együtt tudna működni – ismételte.

A furcsa része az interjúnak csak ezután jött, Istenes profi kérdésére, miszerint „nem akarom olyan helyzetbe hozni, hogy elemzőként nyilatkozzon meg, de mit gondol, ez melyik pártnak hozhat?”.

Erre Gulyás felélénkült egy pillanatra, és kijelentette: „hisz abban, hogy az állampolgár egyik pártnak sem hitbizománya”, attól még, hogy valamelyik pártra szavazott, később dönthet másként. Ezért a Jobbik és az LMP támogatottsága nem adható össze, hiszen „az állampolgárok elvszerűbbek, mint a pártok”.

Miután az Orbán-kormány napok óta görcsösen próbálja megmagyarázni, hogyan is volt az 1300 ember befogadása, ez a rész sem maradhatott ki, ami pikáns volt az elvszerűség és köpönyegforgató pártok tematika után. Természetesen Gulyás sem lát semmi ellentmondást a migránsozás és a genfi egyezmény alapján befogadott személyek oltalomba vétele között.

A kötelező lecke utolsó fordulataira – a balliberális ellenzék lebontaná a kerítést és a Stop Soros-terv – már valószínűleg egyes nézők is bealudtak.

Gulyás Gergely az elvszerűségről és az 1300 ember befogadásáról
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!