szerző:
hvg.hu

A társaságból mindenki ételmérgezést kapott.

Súlyos ételmérgezésbe halhatott bele egy magyar turista Thaiföldön – írja a Bors.

A lapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya megerősítette, hogy az elhunyt négy barátjával együtt nyaralt Thaiföldön, ahol a szállodájukban egy svédasztalos vacsorán vettek részt.

A vacsora után a társaság minden tagja nagyon rosszul lett, egyikük pedig többszöri újraélesztés után a kór­házba szállítást követően rö­viddel elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás.

A lap azt írja, Pattaya üdülőparadicsomában történt a tragédia, ahol a baráti társaság tagjai a vacsora után azonnal a thaiföldi nagykövetségtől kértek segítséget.

A Külügyminisztérium közölte, a magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba vitték, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, és már elhagyták az intézményt, a kórház tájékoztatása alapján pedig valamennyien ételmérgezést kaptak.

A külügy azt is hozzátette, egy szervezett utazás keretében több magyar is ugyanabban a szállodában szállt meg, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsorát követően.

Az viszont csak a boncolás során fog kiderülni, hogy az elhunyttal ételallergia vagy ételmérgezés végzett-e. A boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.