Windisch Judit
Windisch Judit

A Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom 32 körzetben indít jelöltet, ott is, ahol a majdnem szövetséges DK-nak nagyon fájhat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

31 jelöltet indít a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom a választáson, ők mindannyian elkezdték az aláírásgyűjtést. Akkor válnak hivatalos jelöltté, ha összeszednek 500 érvényes aláírást. Végignéztük a listát, a MoMa több olyan helyen is elindulna, ami esélyes a baloldal számára, vagy megnyerték 4 éve.

Bokros Lajos pártelnök például Oláh Lajos DK-s politikussal szemben indul. Oláh 2014-ben egyéniben nyert a választáson. A fővárosi 7-es választókerületben is lesz jelöltjük, ahol a szocialista Hiszékeny Dezső futott be négy éve.

Tovább kavarnák a helyzetet a Budapest 11. választókerületében, Újpesten, ahol az MSZP–DK-megállapodás értelmében a DK-s Varju László indul, emiatt kilépett az MSZP-ből az időközi választáson győztes Horváth Imre, és szocialista forrásunk úgy tudja, ő is elindul a körzetben, függetlenként. Ezt a helyi jegyzőtől próbáljuk megtudni, akit egyelőre nem értünk el, de Horváth a Facebook-oldalán már kampányol.

A szintén győztes szegedi választókerületben is állítanak jelöltet, ott a szocialista Szabó Sándorra Szabó Zsolt Sándor indul a MoMától.

Az LMP-nek is fontos körzetekben is állítanak jelöltet, ott, ahol a két társelnök indul, Budakeszin és Szekszárdon.

A teljes listát itt tudják megnézni, hamarosan beszélünk Bokros Lajossal is.

A MoMa a DK-val indult volna közös listán, azonban a párt úgy érzte, a DK átverte őket a tárgyaláson. DK-s forrásunk ugyanakkor azt mondta, ők nem ajánlottak közös listát, mert Bokrosék pártja nem hozott volna annyit a választáson. Bokrosnak ugyanakkor nem volt más esélye: ha nem akarja, hogy a pártja megszűnjön, muszáj próbálkoznia a választáson. Akkor ugyanis törlik a pártot a nyilvántartásból, ha két választáson nem indul el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!