szerző:
hvg.hu

Deutsch Tamás azt állítja, nem szólt neki senki a Gyurcsány-féle perről, amelyben a bíróság kimondta, a fideszes EP-képviselő megsértette az Altus jó hírnevét.

"A Fővárosi Törvényszék szabálytalanul kézbesítette a tárgyalásra szóló idézést, így a perről sem nekem, sem a jogi képviselőmnek nem volt tudomása, ezért a tárgyaláson nem tudtunk résztvenni, ez az Altus “hatalmas győzelmének” az egyszerű indoka" – reagált Deutsch Tamás EP-képviselő a Facebook-oldalán arra a hírre, hogy a bíróság első fokon kimondta, az EP-képviselő megsértette az Altus jó hírnevét, mikor azt állította, hogy a cég az uniós forrásból adott 80 milliót Czeglédy Csabának kölcsönbe. Az elsőfokú döntés értelmében Deutsch Tamásnak egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie, illetve elnézést is kell kérnie.

Deutsch Tamás azt írta, az írásbeli ítélet kézhezvétele után haladéktalanul kezdeményezik a döntés hatályon kívül helyezését, és a tárgyalás szabályos lebonyolítását.

"Szóval, nyugi, DK, a bíróságon találkozunk."

Majd megjegyzi, hogy eddig csak sejtették, hogy az Altus-csoport a DK pártcége, "de azután, hogy Gyurcsányék magánvállalatának jogi ügyéről a DK sajtóirodája ad ki közleményt, a gyanú immár bizonyosság".

Majd a szokásos fordulattal zár: "Ennyi."

Abból, hogy Deutsch nem jelent meg a tárgyaláson, és jogi képviselőt sem küldött, a DK azt a következtetést vonta le, hogy az EP-képviselő kiszállt az ügyből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!