szerző:
hvg.hu

A diáktüntetés végén harminc-negyven ember továbbindult tüntetni, őket a Vadász utcában körbezárták a rendőrök és igazoltatták őket.

A Független Diákparlament tüntetésének végén a Kossuth téren egyes tüntetők füstbombát indítottak, majd harminc-negyven ember továbbindult a tüntetésről.

©
©

Eredetileg azt mondták, a Nyugatihoz készülnek, de végül az Arany János utcai metrómegálló felé mentek a Vadász utcán.

A rendőrök utánuk futottak, egy darabig kísérték a csapatot az utcákon, majd tudósítónk beszámolója szerint a Vadász utca-Bank utca sarkánál elzárták előlük az utat mind előrefele, mind visszafele, itt egyfajta szembenállás alakult ki.

A rendőrök végül mindenkit igazoltattak. Helyszínen lévő tudósítónkat is igazoltatták, aki ugyan felmutatta a sajtóigazolványát, de azt mondták neki, megsértették a KRESZ szabályát, mert az úttesten mentek, ezért ha a kamerafelvételek alapján bebizonyosodik, hogy az úttesten vonultak, akkor eljárás indulhat ellenük. Az igazoltatottak között volt Rékasi Károly fia, Rékasi Zsigmond is, aki erről egy videót is megosztott a Facebook-oldalán.

Akiket igazoltattak, azokat a rendőrök kikísérték a körbevett területről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!