szerző:
hvg.hu

Fejenként átlagosan 2 millió forint bónuszt kaptak az emberierőforrás-tárcánál dolgozók a választások előtt.

Az uniós támogatások lehívásának felpörgetéséért összesen 4,268 milliárd forint bónuszt kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai – írja a 24.hu a tárcára hivatkozva. Az információkhoz közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá a lap.

A "céljuttatás" feltétele az volt, hogy a minisztérium teljesítse a munkaterv számait, amelyeket kormányhatározat írt számukra elő. 2017 júniusának végéig 80,5 milliárd forintnyi támogatást kellett lehívniuk az emberierőforrás-fejlesztési operatív programból, az év végéig pedig 244 milliárdot. A rászoruló személyeket támogató operatív programból – írja a lap – ehhez képest elhanyagolható összegeket, 100, illetve 400 millió forintot – irányoztak elő.

Az Emmi által kiadott adatok szerint a június 30-i mérési pontig elért teljesítmény alapján 1 588 059 040 forintot fizettek ki bónuszként 2126 főnek.

Az év végi, ám január végére tolt „céljuttatás”-kifizetés 2 680 412 320 forint volt, és 2068 dolgozónak járt.

Ahogy korábban – ugyancsak a 24.hu alapján – megírtuk, Lázár János minisztériumában, a Miniszterelnökségen dolgozók is kaptak hasonló jutalmat, ott azonban "csak" 642-en, akik között 1,3 milliárd forintot osztottak szét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!