szerző:
hvg.hu

Az általános iskolásoknak a tanév végén még kéthetes, "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük a Népszava értesülése szerint.

Nem először merül fel a nyári szünet lerövidítésének kérdése, a Népszava szerint pedig ez már 2019-ben bekövetkezhet. A lap kormányközeli forrásból arról értesült, hogy a diákoknak a tanítás befejezése után további két héten át "táborszerű" foglalkozásokon kellene részt venniük.

Már az erről szóló döntés is megszületett – anélkül, hogy azt bármilyen szakmai egyeztetés előzte volna meg –, de az idei tanév lezárásáig várnak a bejelentésével – olvasható a cikkben, amelynek szerzője megjegyzi: az értesülésüket erősíti, hogy az iskolák továbbra sem kapták meg a következő tanév rendjét, holott annak ilyenkorra már nyilvánosnak kellene lennie.

A lap kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árult el konkrétumokat, csupán annyit válaszolt: valóban támogatja a kormány a táborozásokat, ez azonban nem jár a tanév meghosszabbításával.

Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balla István Kult

Jár-e a tanárnak a szülőktől tanév végén "hálapénz"?

A legtöbb tanár nagy jutalomra nem vágyik, de jól esik neki, ha év végén meglepik őket a gyerekek kis, személyes ajándékokkal. Sok helyen viszont extrém drága ajándékokat vesznek a szülők a pedagógusoknak. A dolog kicsit az orvosi hálapénzhez hasonló: nincs szabályozva, de a rendszer része.