szerző:
hvg.hu

A fővárosi önkormányzat lehetővé teszi a Mahir Cityposter Kft. számára, hogy elszállítsa a telephelyéről a 169 leszerelet hirdetőoszlopot, azonban a cég azt szeretné elérni, hogy a főváros saját költéségén állítsa vissza az eredeti állapotot.

Február 15-ig adott lehetőséget a fővárosi önkormányzat a Mahirnak, hogy elvigye az önkormányzat telephelyéről azt a 169 hirdetőoszlopot, amit a januári oszlopháború során eltávolítottak. A fővárost bírósági határozat tiltotta el az oszlopok eltávolításától, amit az után kezdtek el, hogy egyoldalúan felmondták a 2031-ig szóló szerződést a Simicska Lajos vállalkozó érdekletségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-vel. A cég bíróságon támadta meg a főváros lépését, ahol sikerrel érték el, hogy további oszlopokat ne távolítsanak el.

©

Magyar György, a Mahir ügyvédje szerint azonban "ez nem így megy", hogy a főváros csak úgy visszadja az oszlopokat - számolt be az ügyről Origo. Az ügyvéd és a cég azt szeretné elérni, hogy az oszlopokat, melyeket szerintük jogsértően távolított el a főváros, a saját költségén vigyen vissza és állítsa helyre az eredeti állapotot. Magyar érthetetlennek nevezte, hogy az okozott joghátrány ellenére még őket szeretné a főváros további költségekbe verni a visszaszállítással és a helyreállítással. A cég saját raktárkészletéből több oszlopot már pótolt, így a partnereik hirdetései is megjelenhetnek.

©

A cég elvárja, hogy a főváros minden oszlopot az eredeti helyére, szakszerűen, a bontás, a szállítás vagy a tárolás közben okozott rongálódást javítva állítsanak vissza, ezt pedig a Mahir ellenőrizni fogja. Emlékezetes, a főváros 11 olyan oszlopot is elszállított, amelyek az egyes kerületekkel kötött megállapodás alapján voltak az utcákon - összesen 405 ilyen oszlop van a fővárosban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!