szerző:
hvg.hu

Hamarosan eladják a Népszavát a Geomédia Zrt. tulajdonosának, a VH Kiadói Kft.-nek – írja a Népszabadság.

Megválik a Népszavától a lap jelenlegi tulajdonosa, a svájci Luganóban bejegyzett TGD Intermedia SA, amely mögött többen Puch Lászlót, az MSZP volt pénztárnokát sejtik – írja a Népszabadság pénteki száma.

A napilap szerint két ajánlat érkezett a cégre, az egyik vevőjelölt a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és több más terméket is kiadó Geomédia Zrt., pontosabban az annak 100 százalékos tulajdonában lévő VH Kiadói Kft., a másik a Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete, amelynek most jelképes, egyszázalékos tulajdonrésze van a politikai napilapot kiadó cégben. A TGD a Geomédia ajánlatát tartotta reálisabbnak a Népszabadság szerint. A tárgyalásokat 2-3 héten belül lezárják a lap szerint.

A Geomédia integrálná a meglévő erőforrásokat, s a Népszavát és a Vasárnapi Híreket egy közös szerkesztőségi modellben működtetnék, a két kap netes portálját is összevonnák, sőt az sem kizárt, hogy a VH a Népszava szombati mellékleteként jelenne meg – áll a cikkben.