szerző:
hvg.hu

Idén a kiskunfélegyházi Szalai-Busz transzportálja a vidékfejlesztési államtitkárság dolgozóit Kecskemétre. A nyertes cégnek ellenfele is volt a pályázaton.

A Miniszterelnökség tavaly január óta Kecskeméten működő vidékfejlesztési államtitkárságának dolgozói – persze csak azok, akik nem helyben laknak – autóbuszos transzport keretében jutnak el a munkavégzés helyére. A szállításra február 12-én kiírt közbeszerzési eljárást egy papa-mama-két gyerek mintájú kiskunfélegyházi családi cég a Szalai-Busz Kft. ütötte le. Az idei év végéig szóló szerződés szerint a társaság éppen a kiírásban valószínűsített vállalási összegért, 17,936 millió forintért fuvarozza a dolgozókat.

A nyílt pályázaton volt ellenfele a győztes társaságnak, a szabadszállási Áipli Kft. aspirált még.

A dolgozókat két útvonalon szállítják Kecskemétre, egyrészt Budapestről (20 főt), másrészt Gödöllőről (7 főt) és vissza.

Az államtitkárság Kecskemétre költözése annak idején komoly ellenállást váltott ki a dolgozók részéről, sokan kifejezetten emiatt fel is mondtak, vagy más részlegre kérték áthelyezésüket.

Az 1996 októberében alapított nyertes cég – amellyel március 11-én meg is kötötték a szerződést – tavalyelőtt 720,1 millió forint árbevétel mellett 137,69 milliós mérleg szerinti eredményt hozott össze úgy, hogy 10 milliót kivettek a cégből.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!