szerző:
hvg.hu

Eddig az Air Berlin biztosította a járatot, de a cég megszűnése után bizonytalanná vált, ki szállít majd utasokat a magyar főváros és a Berlin Tegel repülőtér között.

Az Air Berlin csődje után az eddig meglévő napi kettő (forgalmasabb időszakban napi három) járatpár és a közvetlen légi kapcsolat szűnt volna meg. De a Lufthansa-csoporthoz tartozó Eurowings légitársaság jegykereső rendszerében a napokban megjelentek a járatra foglalható helyek. A társaság a Bud Flyer blog információi szerint hivatalosan is megerősítette, hogy a 2017/2018-as téli menetrendi időszakban működését kiterjeszti a Budapest–Berlin Tegel-útvonalra is. 

Az első járat várhatóan 2018. január 15-én száll fel, ezután pedig az Eurowings a hét minden napján kínálna közvetlen járatot Berlin Tegel és Budapest között. A repülőtársaság az új berlini útvonal mellett Düsseldorf, Hamburg, Köln és Stuttgart városaiból is indít járatokat Budapestre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!