szerző:
hvg.hu

Ráadásul senki sem nézte.

A vizes világbajnokság utókommunikációját szolgálta volna az a három és fél perces videó, amely a G7 cikke szerint 230 millió forintba került. A befektetett összeggel nem igazán áll arányban a videó ismertsége: a lapnak hosszú hónapokba telt, mire kiderítette, hogy mire ment el csaknem negyedmilliárd forint.

Az utókommunikációs filmről először tavaly augusztusban lehetett hallani. A közbeszerzési dokumentumokból ekkor derült ki, hogy a vb hirdetésére már elköltött ötmilliárd forint felett újabb 230 milliós keretet nyitnak az esemény „utókommunikációjához tartozó filmgyártási feladatok ellátására” – írja a G7. A befutó pedig – akárcsak a korábbi hasonló feladatok esetében – a több kormánytaggal, köztük Seszták Miklóssal és Szijjártó Péterrel is jó kapcsolatot ápoló Kuna Tibor lett. Egészen pontosan az a konzorcium, amelynek az üzletember két médiaügynöksége, a Trinity és a Young and Partners is tagja.

A G7-nek több filmes szakmában dolgozó forrás azt mondta, hogy ha csak erre a filmre költötték el a pénzt, akkor legalább százszoros túlárazás történt. Egy forrásuk röviden úgy foglalta össze a helyzetet, hogy

ha ezért valaki 2 millió forintot kap, akkor a seggét a földhöz verheti örömében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!