szerző:
MTI

Február végétől évente négy–öt saját előadást és két–három vendégprodukciót láthat a közönség Vácott az új Dunakanyar Színházban. Az egykori mozi épületében a tervek szerint évente körülbelül hetven előadást tartanak majd.

A saját társulattal nem rendelkező befogadó színház létesítéséről november 22-én döntött a képviselő–testület, amikor megszavazták a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. létrehozását, és határoztak arról is, hogy a társaság ügyvezető igazgatója Kis Domonkos Márk színművész legyen – közölte a Pest megyei város polgármesteri hivatala kedden.

Vác első kőszínházában, ahol a Fónay Humánia Társulat már korábban helyet kapott, a felújítás befejezése után, február 22-én tartják a nyitó díszelőadást, de a fenntartó egyelőre nem adott tájékoztatást arról, melyik darab kerül színre. Az viszont már tudható, hogy a működési költségeket az önkormányzat kasszájából, valamint pályázati pénzekből finanszírozzák.

Az első évadban várhatóan 68 előadást mutatnak be, a repertoárban évi négy-öt saját, és két-három megvásárolt zenés, prózai, ifjúsági és egyéb darab szerepel. A nyári szünetben előreláthatólag a Visegrádi Négyek Fesztiválnak és a Színházi Találkozónak ad otthont a Váci Dunakanyar Színház épülete.

Kis Domonkos Márk ügyvezető igazgató, a Fónay Humánia Társulat egyik alapítója elmondta: a nonprofit kft. még cégbírósági bejegyzés alatt áll, a bemutatók előkészítését már megkezdték. A tervek szerint a viszonylag csekély távolság miatt fővárosi színészeket foglalkoztatnak egyedi szerződéssel, a jegyek árát ugyanakkor igyekeznek a budapesti színházjegy árak alá szorítani.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!