szerző:
hvg.hu

A kormányfő a rendező, Nemes Jeles László mellett Andy Vajnának is gratulált a Facebookon, az általa kialakított filmtámogatási rendszer miatt.

Nemrég kérdeztünk rá a miniszterelnök sajtósánál, Havasi Bertalannál, hogy reagál-e valamit a kormányfő A Saul fia hatalmas sikerére, most pedig már meg is született a Facebook-poszt, ami magyar és angol nyelven íródott, és Andy Vajnának is gratulál.

Wow! Egyedülálló magyar siker. Őszintén gratulálok Nemes Jeles Lászlónak, valamint a Saul fia összes alkotójának és...

Posted by Orbán Viktor on Monday, 11 January 2016

A Saul fia történelmet írt, ugyanis eddig egy magyar filmnek sem sikerült megkapni a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók egyesületének (HFPA) díját. A film a legjobb idegen nyelvű mozi kategóriában nyert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!