szerző:
hvg.hu

Látványos animációs videó készült a Saverne bemutakozó dalához, ami egyesek szerint egy apokaliptikus Mad Max-vízióra hasonlít.

Az amerikai Gizmodo magazin szerint a magyar elektro-rock banda, a Saverne első videoklipje olyan, mintha egy pszichedelikus látomással ötvözték volna a Mad Max-filmek jellegzetes hanguatát. A leírás elég hízelgő egy még hazánkban is alig ismert csapat klipjéről, amelyet a szintén magyar Airplane Studio készített. A Hendrix című dalhoz kiválasztott animációs videót kézzel rajzolták, a vezető designer Kalászi Benjámin volt.

A Saverne Kocsis Bence dalszerző, producer, énekes, Csépai Gábor MC, és Székács Dániel DJ háromtagú zenekara, mely a klasszikus dalszerző-énekes-hagyományt keresztezi a modern elektronikus tánczenével. Legfontosabb zenei inspirációként a Justice, a C2C, a Flume, a Glitch Mob, Stromae, a Gorillaz, Jack White és a Foreign Beggars neveit sorolja fel a csapat, "a végeredmény azonban száz százalékig saját és karakteresen Saverne-es".

©

A Saverne azonos – azaz Saverne – című nagylemeze február 24-én fog megjelenni. Kocsis Bence szerint a a debütlemez legújabb kori elektronikus zene stílusjegyei és a hagyományos singer-songwriter felfogás egyvelege lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!