szerző:
hvg.hu

A Twitteren közben az a téma, hogy ízléstelen volt Wagner zenéjét bejátszani akkor, amikor a Saul fia rendezője végzett köszönőbeszédével.

Ugyan arról, hogy miről beszélgettek nem sok minden derült ki, de már az is jelzésértékű, hogy Steven Spielberg külön beszélgetett Nemes Jeles Lászlóval az Oscar-díj-átadó után. A pagesix.com szerint amikor a gála vendégei átsétáltak a hivatalos fogadásra Spielberg Nemes vállára tette kezét, és arra kérte üljön le vele, aki persze elfogadta az invitálást.

A Saul fia friss Oscar-díjas rendezője korábban még az Origónak mondta azt, hogy  "ha mondjuk Spielberg megnézné (a Saul fiát), és azt mondaná, hogy ez egy "piece of shit" (darab szar), akkor az biztosan fájna". Azóta nem tudni, Spielberg mit szólt a filmhez.

Közben egy másik utózöngéje is van a nemzetközi sajtóban a Saul fia díjazásának. Sok twitterező háborodott fel azon, hogy Hitler egyik kedvenc zeneszerzőjének műve, Richardd Wagner A valkürök lovaglásának egy részlete szólalt meg, amikor az Oscar-díj átvétele után, Nemes lement a színpadról. "Egy holokausztról szóló filmet Wagner zenéjével kevernek le a színpadról. Szép munka, Oscar" – írja gúnyosan az egyik hozzászóló.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!