szerző:
hvg.hu

Az első, 72 perces trailer után végre itt az újabb előzetes a világ leghosszabb filmjéhez – és már csak két évet kell várni a még frissebb, 72 órás előzetesre.

A svéd Anders Weberg valószínűleg a világ legfeleslegesebb filmkísérletét hajtotta végre, amikor elkezdte leforgatni az Ambiancé című alkotását.

A magát ambient mozgóképművésznek nevező Weberg 720 órás filmje egy expresszionista stílusban készülő önéletrajzi alkotás, amely a művész és a néhány hónappal ezelőtt túladagolásban 21 évesen elhunyt fia közötti kapcsolatról szól.

Az első, 72 perces előzetes után most itt a 7 óra 20 perces második trailer, amit 2018-ban még egy 72 órás előzetes is követ.

Természetesen az Ambiancé nem kerül mozikba, a film internetes vetítése 2020. december 31-én kezdődik, hogy 30 napon keresztül a világon bárhol, bárki megtekinthesse, de legalább belenézhessen.

"Mivel ez lesz az utolsó filmem, azt gondoltam, mindent beleadok. És harminc nap – 720 óra – elég sok idő!" – mondta még 2014-ben a művész a svéd televíziónak. Alig várjuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!