szerző:
hvg.hu

Chris Cornell a Soundgarden, majd az Audioslave frontembereként érte el legnagyobb sikereit, de még James Bond-főcímdalt is énekelt.

Az AP hírügynökségnek a zenész képviselője, Brian Bumbery árulta el, hogy Chris Cornell szerda éjjel meghalt Detroitban. A férfi szerint Cornell halála sokkolta feleségét és családját, hirtelennek és váratlannak nevezte azt. Tény, pár órával korábban még a színpadon volt, íme az erről szóló felvétel:

A család szorosan együttműködik az orvosokkal, hogy kiderítsék a halál okát, mindenkitől türelmet kértek.

Cornell a kilencvenes évek elejének nagy grunge-őrületének egyik kulcsfigurája volt, a Soundgarden egyike volt azon seattle-i bandáknak, akiknek sikerült a mainstreambe bekerülni, köszönhetően a Black Hole Sun című slágerüknek.

A banda 1997-ben oszlott fel, majd 2010-től újraegyesültek. Közben szólókarrierbe kezdett (1999 és 2015 között négy szólólemezt jelentetett meg), illetve a Rage Against the Machine hangszeres tagjaival megalapította a populárisabb rockot játszó Audioslave zenekart.

2006-ban beállhatott a James Bond-főcímdalt előadók sorába, a Casino Royale zenéjét, a You Know My Name-t énekelte. Számos Grammy-jelöléséből kettőt díjra is váltott, mindkettőt a Soundgardennel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!