szerző:
hvg.hu

Chris Cornell a Soundgarden, majd az Audioslave frontembereként érte el legnagyobb sikereit, de még James Bond-főcímdalt is énekelt.

Az AP hírügynökségnek a zenész képviselője, Brian Bumbery árulta el, hogy Chris Cornell szerda éjjel meghalt Detroitban. A férfi szerint Cornell halála sokkolta feleségét és családját, hirtelennek és váratlannak nevezte azt. Tény, pár órával korábban még a színpadon volt, íme az erről szóló felvétel:

A család szorosan együttműködik az orvosokkal, hogy kiderítsék a halál okát, mindenkitől türelmet kértek.

Cornell a kilencvenes évek elejének nagy grunge-őrületének egyik kulcsfigurája volt, a Soundgarden egyike volt azon seattle-i bandáknak, akiknek sikerült a mainstreambe bekerülni, köszönhetően a Black Hole Sun című slágerüknek.

A banda 1997-ben oszlott fel, majd 2010-től újraegyesültek. Közben szólókarrierbe kezdett (1999 és 2015 között négy szólólemezt jelentetett meg), illetve a Rage Against the Machine hangszeres tagjaival megalapította a populárisabb rockot játszó Audioslave zenekart.

2006-ban beállhatott a James Bond-főcímdalt előadók sorába, a Casino Royale zenéjét, a You Know My Name-t énekelte. Számos Grammy-jelöléséből kettőt díjra is váltott, mindkettőt a Soundgardennel.