Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A színész négy korábbi tanítványa, és egy őt mentorának tekintő nő beszélt a Los Angeles Times-nak.

Öt nő számolt be James Franco zaklatásairól vagy hatalommal való visszaéléséről a Los Angeles Times-nak. A cikk megjelenése nem nagy meglepetés annak fényében, hogy Franco (magyar idő szerinti) hétfői Golden Globe-díja után többen is felháborodtak a Twitteren a színész díjazásán, mondván korábbi viselkedése miatt semmi keresnivalója nem lett volna a gálán.

A friss cikkben Sarah Tither-Kaplan arról számol be, hogy 2015-ben egy prostituáltat kellett játszania Franco The Long Home c. filmjében. A színésznő a meztelen jelenetekbe beleegyezett, de aztán a producer megkérdezte tőle, vállalna-e egy orgia-jelenetet is. Tither-Kaplan igent mondott, a háttérben szerepelt a jelenetben, de beszámolója szerint Franco az előtérben látszódó több nő vaginájáról is levette a műanyag tapaszt, miközben orális szexet imitált velük – a színésznő szerint James Franco így fitogtatta hatalmát a nők előtt.

Tither-Kaplan szerint egyik kollégáját pedig azért dobta ki a produkcióból Franco, mert a színésznő nem akart félmeztelenül, egy, a forgatókönyvben nem is szereplő jelenetben játszani.

James Franco a Playhouse Westben tanított színészetet, két ottani tanítványa, a lapnak nyilatkozó Hilary Dusome és Natalie Chmiel szerint is megalázó és amatőr reklámforgatásra vitte őket egy ízben a színész/tanár egy sztriptízbárba. A színésznők egy idő után ráébredtek, hogy csak azért kellettek a forgatásra, mert szép mellük volt. Dusome elmondása szerint Franco nem rossz szándékkal vágott bele a tanításba, de egy idő után rossz utat választott, és több embert is megsértett módszereivel.

Egy másik tanítvány, Katie Ryan szerint Franco évekig próbálta őt rábeszélni egy prostiszerepre, emellett folyamatosan éreztette tanítványaival, hogyha vetkőznek, vagy szexjelenetet vállalnak, akkor akad nekik szerep.

Az ötödik nyilatkozó Violet Paley volt, aki 2016-ban jött össze a színésszel. Paley tanácsokat kért egy készülő forgatókönyvéhez Francótól, egyfajta mentorának tekintette a férfit, aki azonban egy alkalommal erőszakosan, a beleegyezése nélkül orális szexre kényszerítette a kocsijukban.

James Franco ügyvédje cáfolta a beszámolókat a lapnak, és csak a színész korábbi, a The Late Show With Stephen Colbert műsorban elmondott nyilatkozatát küldte el újra.

"Büszke vagyok rá, hogy egész életem során felelősséget vállaltam a tetteimért. Muszáj ezt tennem a saját érdekemben. A Twitteren olvasható sztorik nem igazak. De maximálisan támogatom azokat az áldozatokat, akik most hosszú idő után előállnak a történeteikkel. Szóval egyáltalán nem akarom őket elhallgattatni. Ha valami rosszat tettem, ki fogom javítani – ezt kell tennem" – mondta a műsorban James Franco.

(via)