szerző:
hvg.hu

Mindez az adyligeti cserkészparkban – immár harmadszorra.

2018 június 13-17. közt ismét azoké az adyligeti cserkészpark, akik szeretnék kiszakítani magukat a mindennapi üzemmódból, és részesei lenni egy két éve formálódó közösségnek, mondják a Kolorádó szervezői. Ehhez olyan nemzetközi fellépőket hívtak, állítják, akik a saját terepükön a legeredetibb hangoknak számítanak – nemzetközi viszonylatban is érvényes előadók jönnek, ígérik, és a klubzenei palettát is olyanra faragták, "hogy az még a barcelonai Sonar egyik helyszínén is nagyot ütne".

Mellettük izgalmas hazai előadók, összművészeti és civil programok várják a látogatókat ezen a nyári hosszú hétvégén.

Színpadra lép a 21. századi elektronikus R&B fáklyahordozója, az etióp származású Los Angeles-i énekesnő, Kelela, akinek tavalyi nagylemezét, a Warpnál megjelent Take Me Apartot a Pitchforktól kezdve a Dazed-en át a Billboardig mindenki 2017 legjobb albumai között emlegette.

Jön a Nathan Williams vezette San Diegó-i Wavves is, ami, ha zajongó szörfpopról van szó, megkerülhetetlen. A frontember egy ízben maga kérte a Twitteren, hogy gyűlölködők, homofóbok, rasszisták és trumpisták ne látogassák a koncertjeit. Indie-vonalon csatlakozik még a montreali TOPS is.

Először érkezik Magyarországra a ghánai Ebo Taylor, aki az afrikai könnyűzene egyik jellegzetes stílusa, a highlife egyik utolsó mohikánja. Az elmúlt hatvan évét gyakorlatilag egyhuzamban végigzenélő gitáros-zenekarvezető-producer ellenállhatatlanul karizmatikus jelenség, mosolyog, kikiált, betáncol a közönségbe. Hasonló különlegesség lesz a Les Filles de Illighadad fellépése is, amely egyenesen a Szaharából hozza el a tuaregek zenei kultúráját, és a fémes indusztriáltól az okkult hangulatú, szocio-költészettel megtolt zajongásig ívelő Chino Amobi.

A fesztivál mindezek mellett 24 órás technóbulival is készül. Olyan nevekkel, mint a telt házakat döntögető Perc, a Berghain-rezidens ukrán Etapp Kyle, a szerb underground pópa Valdimir Ivkovic, vagy éppen a New York-i Umfang, aki ultraminimalista zenéjével a Discwoman technofeminista DJ-kollektíva vezéralakja és 2017 egyik legnagyobb felfedezettje. De nem csak ő erősíti a női frontot: az örömteli szettjével a LÄRM-ot egyszer már fullra töltő Jayda G is ott lesz, és jön az egzotikusan táncoltató, nagyon friss kanadai RAMZi, Németország egyik legszabadabb szellemű klubestjének, a düsseldorfi Salon Des Amateurs rezidense, Lena Willikens, és a kijevi Cxema partik rezidense, Inga Mauer.

Ami a hazai kínálatot illeti: a Kolorádón fellép a Volkova Sisters és a Middlemist Red, a mindig vidám Ricsárdgír és a Szabó Benedek és a Galaxisok, a nyugati parti underground hiphop magyarországi helytartóiként működő Slow Village, az angyalföldi Sör és Fű, a női technóduó Wave Twins, a szörfös mámorban úszó The Keeymen, és Korándi Dávid Cappuccino projektje, ami Mayberian Sanskülotts-, Zombie Girlfriend- és Felső Tízezer-tagokból áll. Fellép a szatíra-rapper Krúbi, a szegedi AVANT GANG, az elektronikus tánczenei kánontól elkanyarodó Exiles kiadó showcaselni fog, és lesz KERET-nap és MOME Zaj is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!