szerző:
hvg.hu

Ő az első nem klasszikus zeneszerző vagy jazz előadó, aki megkapta a zenei Pulitzer-díjat.

Nemcsak újságíróknak, de az irodalom, dráma és zene területén is osztanak Pulitzer-díjakat, igaz, ezek csak amerikai állampolgároknak adhatók. Ezúttal Kendrick Lamar kapta meg az elismerést a DAMN című albumáért, amely tavaly április 14-én jelent meg - írja a Huffington Post.

A Pulitzer Bizottságot Lamar albumában az autentikus nyelvezet és a számok dinamikája fogta meg, a testület szerint a DAMN a modern afroamerikai élet komplexitásának hű lenyomata. Korábban a hvg.hu-n is írtunk erről a lemezről, többek között azt emeltük ki, hogy a szövegekben a rapper személyesebb, önelemző, a vallási témákkal erősen átitatott világot jelenít meg. Az albumon Rihanna és a U2 is vendégszerepelt, amellyel Lamar nem kis kockázatot vállalt.

Az amerikai dalszerző az első olyan Pulitzer-díjas zenész, aki nem a klasszikus zene vagy a jazz területén alkot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!