szerző:
MTI

Izraeli formatervezők, animációsfilm-készítők és gyermekkönyv-illusztrátorok is bemutatkoznak a pénteken kezdődő budapesti Design Hét ideje alatt.

Élj lassabban! – Slow Design címmel nyílik kiállítás pénteken a Design Hét Budapest 2012 keretében a budapesti Design Terminálban. Az október 28-ig nyitva tartó tárlaton izraeli formatervezett tárgyak is láthatóak lesznek. Szerepel egy teljesen újrahasznosított anyagból készült szék, egy, az ősi kőeszközök újragondolásából született szerszám és egy fűrészporból készített asztali lámpa is.

A kilencedik alkalommal megrendezendő Design Hét programjai az idén a Slow Design fogalma köré épülnek. "Élj lassabban, koncentrálj a dizájn hosszú távú hatásaira, tartsd szem előtt a fenntartható fejlődést" - ezek a szempontok vezérelték a kiállításon bemutatott tárgyak alkotóit is. 

Az izraeli tervezők és csapatok között lesz a Kulla Design Studio, a Studio Ubiko és olyan alkotók, mint Ori Ben-Zvi, Sir Atar, illetve az S-Sense Design és alapítója, Adital Ela.

Október 4. és 6. között a Toldi moziban rendezik meg a Kiskakas Animációs Filmnapokat, amelyen válogatás látható az izraeli Becalel Akadémia animációs tanszékének legfrissebb munkáiból, és eljön Budapestre az iskola animációs tanszékének vezetője, Hanan Kaminski is.

A Design Hét programjától függetlenül, egészen október végéig látogatható a 15 legjobb izraeli gyermekkönyv-illusztrátor munkáiból összeállított kiállítás az Izraeli Kulturális Intézetben. A tárlat előzőleg a Szabó Ervin Könyvtár budapesti központjában volt látható.

A programok a budapesti Izraeli Kulturális Intézet és Izrael magyarországi nagykövetsége támogatásával valósulnak meg - tájékoztatta az MTI-t az Izraeli Kulturális Intézet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!