szerző:
hvg.hu

Újabb vitatható minőségű kórházi ételről került elő fotó, most az Indexnek küldött egy olvasó képet az egyik itthoni intézményben felszolgált rántott répáról.

©

Komoly erőfeszítés nélkül is bőven lehet találni fotókat az interneten olyan csapnivaló ételekről, amelyeket itthoni kórházakban szolgáltak fel betegeknek.

A Kórházi koszt blog és Facebook-oldala például tele van ilyen „ínyenc” fogásokkal.

Lehet találgatni, hogy a rántott répa párolt rizzsel azért került a menübe, mert olcsó, vagy esetleg azért is, mert a répa jól jöhet egy beteg szervezetnek a rost- és vitamintartalma miatt – már ami a sütés után megmaradt. Valószínű azonban, hogy olcsóbb volt répát kirántani, mint például egy friss, megfelelően előkészített csirkemellet.

Az Index az olvasó kérésére nem nevezte meg azt a kórházat, ahol rántott répa volt ebédre. Tény, a fotón látható étel nem túl étvágygerjesztő, mintha nem lenne rendesen kisütve. Rántott zöldség ugyanakkor sokszor kerül a tányérra itthon, elég csak a rántott karfiolra, brokkolira vagy patisszonra gondolni. Vagyis a rántott répa akár még finom is lehet például a kórházakban gyakran látott száraz kenyér–lapkasajt-kombóhoz képest, ha hozzáértők készítik el a konyhán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!