szerző:
hvg.hu

Mészáros Anett kimaradt az első fordulóból, csak a második körben kellett tatamira állnia a 70kg -os kategóriában. Ellenfele a német Thiele volt.

Mészáros Anett és Kerstin Thiele küzdelme
©

Mészáros Anett esélyesebb volt, a világranglista közvetlen élmezőnyébe tartozik, jelenleg nyolcadik. Bár súlyos sérülésből tért vissza, keresztszalag-szakadásból felépülve indult az olimpián. Aktívabb volt a magyar lány a meccs elején, két perc után figyelmeztették is a német versenyzőt a bírók. Aztán Mészáros is kapott figyelmeztetést, ami kicsit érthetetlen, mert nem lankadt, igaz, próbálkozásai nem voltak átütő erejűek.  A negyedik percben vészhelyzet jött, a német lány egy ellentámadásból leszoríthatta volna Anettet, de a lábát jól kulcsolta a magyar versenyző, így a földharc állásból folytatódott. Thiele sem gyenge versenyző, EB -n volt már ezüst- illetve bronzérmes is. Kemény volt a meccs végig, sőt az utolsó (!) másodpercben egy akciót bevitt az ellenfél, de Mészáros kifordult belőle, így megúszta a vereséget. Egyenlő erők küzdelme volt a tatamin, Mészáros is próbálkozott, de messziről indította a támadásait, és nem volt eléggé erős. Másfél perc ment el a három perc hosszabbításból, amikor a bírók tanácskoztak egyet, de nem kapott intést egyik lány sem - nem akartak dönteni pályán kívül az illetékesek. Aztán a végén nem volt mit tenni, nem jutottak dűlőre a versenyzők, maradt a bírói döntés, az pedig a német lánynak kedvezett, mindhárom játékvezető őt látta jobbnak sajnos. Mészáros Anett kiesett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!