szerző:
MTI

Tarlós, Schmitt Pál, Borkai Zsolt és Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányfelelőse leplezte le a nyílt pályázaton kiválasztott logót. Az embléma meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában jelenik meg. Lezárult a közönségszavazás is, ott a matyóvonal győzött.

Bemutatták csütörtökön a Gellért-hegyen a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját.

©

A nyílt pályázat útján kiválasztott logót Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le.

©

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni – közölték.

©

A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

Csütörtök délben lezárult a közönségszavazás is, amelyet ugyanebben a témában írtak ki. A győztes a matyóhímzést idéző hagymamotívum lett, ebben a pályaműben nem kapták szét az olimpiai ötkarikát.

©