Mizsur András
Mizsur András

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a Ferencváros elnöke kijelentette, hogy a liberális sajtó csak politikai okokból foglalkozik a Fradi-meccsek nézőszámával, de az ultrák távolmaradását is a politikával magyarázta Kubatov, aki egy újságírói kérdése elismerte, hogy korábban találkozott a vesztegetéssel vádolt Vizoviczki Lászlóval.

A Ferencváros csütörtöki sajtótájékoztatóján egy újságíró arról kérdezte Kubatov Gábort, a klub elnökét, hogy ameddig a szurkolók nem bocsátanak meg az albán Partizani elleni BL-kiesés miatt, addig ugyanolyan kevesen a meccseken, mint a múlt heti Honvéd-FTC mérkőzésen.

Kubatov erre úgy reagált, hogy mindenki szurkolhat, akinek van igazolványa és betartja a szabályokat. Majd üzent a sajtónak is:

“a sajtónak a liberális része rúgózni fog a nézőszámokon, ez várható volt. Most belénk fognak tárazni, mint állat.”

Kubatov szerint ennek politikai oka van, mert a Fradi kifejezetten jól áll nézőszám tekintetében.

“Egyszer majd arra kérem őket is, hogy nézzék meg az elmúlt 10 év Fradi-meccseinek nézőszámait. Meg fognak lepődni.” Konkrét adatokat viszont nem idézett a klubelnök, mert mint mondta, ezt a feladatot meghagyja a sajtónak.

A Fradi-meccsekről távolmaradó ultrákról pedig azt mondta, az elmúlt két évben, vagyis amióta bevezették a vénaszkennert, egyetlen jogsértés sem történt. Kubatov azt is kijelentette, hogy az ultrák nem akarnak se tárgyalni, se megegyezni.

Állítása szerint néhány hónapja felajánlotta az ultráknak, hogy próbálják ki a vénaszkennert, és ha nincs balhé, akkor két hét alatt leszerelik azokat, de végül nem éltek a lehetőséggel. Kubatov ezt is a politikával magyarázta: “politika van mögötte, higgyék el.” Egy másik újságírói kérdésre válaszolva már konkrétabban fogalmazott Kubatov, és azt mondta: jobbikosok támadják a Fradit.

©

Kubatov a sajtótájékoztató végén megerősítette, hogy találkozott a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt, diszkópápaként emlegetett Vizoviczki Lászlóval.

“Persze. Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzam emberekkel.”

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető meg:

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül nevű Facebook-csoport (amely önmagát a Ferencváros szurkolói csoportjainak hivatalos oldalaként definiálja) szombat estére, párhuzamosan az FTC-Diósgyőr mecccsel, Politikusmentes Ferencváros! címmel tüntetéssorozatot szervez a Hősök terére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!