szerző:
hvg.hu

Nagy nehezen kiszenvedte a győzelmet Feröer ellen a magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában, így harmadik lett világbajnoki selejtezőcsoportjában. A meccsen a közönség a szövetségi kapitány távozását követelte, és elmondta véleményét a csapat teljesítményéről is.

"K*rva gyenge! K*rva gyenge!" – zúgott a stadionban, miközben a magyar válogatott azért küzdött, hogy legalább egy becsületgólt begyötörjön a feröeriek kapujába, megpróbálva legalább egy kicsit javítani a megítélésén a Svájc elleni 5-2-es zakó után. Bernd Storcknak is üzentek a szurkolók, amikor hosszan skandálták: "Auf Wiedersehen!”, aztán Dárdai Pált követelték szakvezetőnek.

A mérkőzés után a Nemzeti Sport beszámolója szerint Storck arról beszélt, hogy nem volt egyszerű pályára lépni, mert tudták, hogy javítaniuk kell. "A játékosok nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorította őket. Nem játszottunk jól, de győzni akartunk. A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást" – magyarázta.

A szövetségi kapitány szerint a csapat épp nagy átalakuláson megy keresztül, és időre van szükség, hogy ennek meglegyen a látszata. Azt is mondta, hogy a gyengébb válogatottak ellen szerzett kevés pontért vállalja a felelősséget, úgy érzi, hogy talán egy ponttal többet szerezhetett volna a nemzeti tizenegy.

Storck a sajtótájékoztatón arról is beszélt, elégedett azzal, hogy nyert a csapata, bár elismerte, hogy nem volt jó a meccs. És azt is elismételte, hogy nehéz volt játszani, mert nem álltak melléjük a szurkolók.

"Tisztelni kell Feröert, mások is megszenvedtek ellene. Da ha más csapatokat nézünk, például az olaszokat vagy a franciákat, akik Luxemburg ellen voltak nehéz helyzetben, akkor normálisnak tekintjük, ha megszenvednek egy-egy mérkőzésen, de itt Magyarországon egyáltalán nem. Igyekeztünk futballozni. Visszaérkeztünk Svájcból, és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkájába, és egyfolytában szidalmazzák őt a múlt heti teljesítménye miatt. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet. Én úgy tekintek erre, hogy a fiúk mindenképp megpróbáltak nyerni, gólhelyzeteket kialakítani. Az ellenfél védelme nagyon erős volt, 5–4–1-es felállásban játszottak, amit más csapatnak is nehéz lett volna feltörni. Nyilván több gólt akartunk szerezni, ám így alakult" – mondta.

Elhangzott az a sokszor felhozott fordulat is a kapitánytól, hogy "nem akarok kifogásokat keresni", mert hiszen szerinte ez alkalommal is sok volt a sérülés vagy eltiltás miatt hiányzó játékos.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!