szerző:
hvg.hu

Nagy nehezen kiszenvedte a győzelmet Feröer ellen a magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában, így harmadik lett világbajnoki selejtezőcsoportjában. A meccsen a közönség a szövetségi kapitány távozását követelte, és elmondta véleményét a csapat teljesítményéről is.

"K*rva gyenge! K*rva gyenge!" – zúgott a stadionban, miközben a magyar válogatott azért küzdött, hogy legalább egy becsületgólt begyötörjön a feröeriek kapujába, megpróbálva legalább egy kicsit javítani a megítélésén a Svájc elleni 5-2-es zakó után. Bernd Storcknak is üzentek a szurkolók, amikor hosszan skandálták: "Auf Wiedersehen!”, aztán Dárdai Pált követelték szakvezetőnek.

A mérkőzés után a Nemzeti Sport beszámolója szerint Storck arról beszélt, hogy nem volt egyszerű pályára lépni, mert tudták, hogy javítaniuk kell. "A játékosok nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorította őket. Nem játszottunk jól, de győzni akartunk. A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást" – magyarázta.

A szövetségi kapitány szerint a csapat épp nagy átalakuláson megy keresztül, és időre van szükség, hogy ennek meglegyen a látszata. Azt is mondta, hogy a gyengébb válogatottak ellen szerzett kevés pontért vállalja a felelősséget, úgy érzi, hogy talán egy ponttal többet szerezhetett volna a nemzeti tizenegy.

Storck a sajtótájékoztatón arról is beszélt, elégedett azzal, hogy nyert a csapata, bár elismerte, hogy nem volt jó a meccs. És azt is elismételte, hogy nehéz volt játszani, mert nem álltak melléjük a szurkolók.

"Tisztelni kell Feröert, mások is megszenvedtek ellene. Da ha más csapatokat nézünk, például az olaszokat vagy a franciákat, akik Luxemburg ellen voltak nehéz helyzetben, akkor normálisnak tekintjük, ha megszenvednek egy-egy mérkőzésen, de itt Magyarországon egyáltalán nem. Igyekeztünk futballozni. Visszaérkeztünk Svájcból, és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkájába, és egyfolytában szidalmazzák őt a múlt heti teljesítménye miatt. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet. Én úgy tekintek erre, hogy a fiúk mindenképp megpróbáltak nyerni, gólhelyzeteket kialakítani. Az ellenfél védelme nagyon erős volt, 5–4–1-es felállásban játszottak, amit más csapatnak is nehéz lett volna feltörni. Nyilván több gólt akartunk szerezni, ám így alakult" – mondta.

Elhangzott az a sokszor felhozott fordulat is a kapitánytól, hogy "nem akarok kifogásokat keresni", mert hiszen szerinte ez alkalommal is sok volt a sérülés vagy eltiltás miatt hiányzó játékos.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!