szerző:
hvg.hu

Milliós béreket kapnak a magyar játékosok.

Interjút adott a DVTK szurkolói körének Leisztinger Tamás vállalkozó, a diósgyőri futballklub tulajdonosa. A beszélgetés leirata az Amíg élek én drukkeroldalon jelent meg.

Leisztinger beszélt a klubvezetés körüli nehézségekről és arról, hogy nagyon nehezen talál megfelelő kapitányt a csapatnak. Bódog Tamásról azt mondja, már előbb el kellett volna küldenie, többek között azért, mert a sajtón keresztül üzengetve kommunikált vele. Ebben a döntésben egyébként kikérte a játékosok véleményét is. Szólt arról is, hogy a bírók sem elfogulatlanok, és tudható, hogy melyik csapatnak "fúj a hátszél", de ebben úgysem várható változás.

A legérdekesebb a futballt átszövő korrupció témája. A klubtulajdonos elmondta, már akkor tudja, miről van szó, amikor valaki bekopogtat, hogy igazoljanak le egy külföldi játékost. Ekkor az történik, hogy a papíron például tízezer eurós költségből körülbelül kétezer marad a focistánál, nyolcat pedig visszaad az edzőnek, menedzsernek és a sportigazgatónak. "Ez van", felelte arra a kérdésre, hogy nem zavarja-e, hogy hülyének nézik.

A futballisták egyébként elég jól keresnek Magyarországon, átlagban nettó milliós béreket kapnak kézhez.

A teljes interjú itt olvasható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!